Converse cipő méretek - Segítség a választáshoz

Converse cipő méretek - Segítség a választáshoz

A Converse egy ikonikus cipőmárka, amelynek cipői sokáig uralták a kosárlabda világát, jelenleg pedig már a világ leghíresebb tornacipőjének számít. Ezekhez a legendás cipőkhöz mindenki hozzáférhet, aki online vásárol, ezért érdemes többet megtudni a Converse méretezéséről. A megfelelő méret ismeretében hozzáférhetsz a legegyedibb modellekhez, amelyek a leggyakrabban csak online vásárolhatók meg.

Van-e különbség a női és a férfi Converse méretezés között? Miben különböznek a márka leghíresebb modelljeinek méretei? Ezekre a kérdésekre az alábbi cikkben kapsz választ.

A Converse férfi és női méretezésének különbségei

A legelején érdemes megjegyezni, hogy a Converse férfi és női mérettáblázata bizony eltérő. A Converse márka unisex modelleket kínál, amelyekről a cikk későbbi részében többet megtudhatsz, de emellett kifejezetten nőknek és férfiaknak tervezett cipők is megvásárolhatók. Ami érdekes, a női méret férfi megfelelője 0,5 cm-rel rövidebb. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a nők esetében a 40-es méret 26 cm, míg férfiak esetében 25,5 cm. Tehát, ha azt látod, hogy az általad megvásárolni kívánt modell tipikusan női vagy férfi változatban kapható, a megfelelő mérettáblázatot kövesd.

A Converse cipők legnépszerűbb modelljeinek mérettáblázata

5714

A Converse cipők legnépszerűbb változatai az unisex modellek. Ez azt jelenti, hogy ezekre a cipőkre mindkét nemre közös mérettáblázat vonatkozik. A Converse méretei UK, azaz angol, US, azaz amerikai és EU, azaz európai változatban vannak megadva. Az egyes méretek között 0,5 cm különbség van. Az angol 7-es méret az amerikai 9-nek és az európai 40-nek felel meg. Az ehhez a mérethez rendelt talpbetét hossza 25,5 cm. Ez azt jelenti, hogy az európai 41-es méret az amerikai 9,5-ös, az angol 7,5-es, a talpbetét hossza pedig 26 cm.

A Converse Chuck Taylor All Star modelljét tartják a világ legnépszerűbb tornacipőjének. Az eredeti All Star modellt a híres kosárlabdázó, Chuck Taylor javaslataival tökéletesítették, akinek nevét ezek az ikonikus cipők viselik. Ez egy unisex modell.

Valamivel kevésbé népszerű modell a Converse One Star velúrcipő, melynek oldalán a jellegzetes csillag látható. Ennek a cipőnek a mérete megegyezik a híres Converse Chuck Taylor All Star méretével.

Valószínűleg ismered a világ legnépszerűbb tornacipőinek őszi-téli változatát is – ez a Converse Counter Climate. Színbőrből készülnek, mely megóvja a talpat a hidegtől. Ugyanabba a mérettáblázatba tartoznak, mint az előző két ikonikus modell.

Hogyan válasszuk ki a Converse cipő méretét?

Már ismered a Converse tornacipők méreteit, de még mindig azon tűnődsz, hogy melyik méret a megfelelő számodra? Használd az alábbi, bevált módszerek egyikét ennek a népszerű problémának az orvoslására:

  1. Vegyél fel zoknit és állj egy tiszta papírlapra, melyen jelöld be talpad két legtávolabbi pontját. Mérd meg a távolságot közöttük, ebből kiderül, hogy milyen hosszú a talpad.

Szakértői tanács

A legjobb, ha a mérést este hajtod végre: csak ekkor lesz megbízható az eredmény, mivel a lábad napközben kicsit jobban megduzzad, mint korán reggel.

  1. Vedd ki a talpbetétet kedvenc, kényelmes cipődből és mérd meg annak hosszát.

A coverse webshop kínálatában eredeti converse cipőket találsz! KATT

Közzétéve: 2021-07-20   ConverseCipő Divat 0 752

Szólj hozzá!Válasz küldése

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.

Keresés a cikkek között

Blog kategóriák

Legutóbbi hozzászólások

Még nincs hozzászólás

Archívum

Előző