Információk a vásárlástól való elállás jogának gyakorlásáról


45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerint rendelésedtől 14 napon belül indoklás nélkül elállhatsz. Az elállási időszak a rendelés kézhezvételétől kezdődik. Az elállási határidő betartása miatt fontos, hogy még az elállási időszak lejárta előtt tudasd velünk elállási szándékodat. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a visszaküldött terméknek új, eredeti állapotban kell lenniük, eredeti csomagolásukkal és a kapott számlával együtt.

 

   Elállás menete

1) A csomag átvételétől számított 14 naptári napon belül jelezd elállási szándékod ügyfélszolgálatunknak a kapcsolat menüpont alatt található üzenetküldő rendszeren keresztül.(Kapcsolat) Az üzenet címzettjeként válaszd a "Termékvisszaküldés" lehetőséget. Ha rendelésed készpénzzel lett kiegyenlítve, a visszatérítéshez szükségünk lesz a banki adataidra. Ebben az esetben, kérjük, add meg bankszámlaszámod és a kedvezményezett nevét.

 

2) Az emailben kapott információk alapján add fel a terméket bármelyik futárszolgálattal.(Cím: *******) Ügyelj rá, hogy 5, de legkésőbb 14 napon belül megkapjuk. A visszaküldés díja a vásárlót terheli, a küldeményt nem adhatod fel portósan/utánvéttel. 

 

3) Amint a visszaküldött áru megérkezik a raktárunkba, erről értesítőt küldünk neked e-mailben, megerősítjük a csomag beérkezését. Legkésőbb az elállástól, ill. az áru visszavételétől számított 14 naptári napon belül visszafizetjük vásárlásod ellenértékét. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a visszaküldött terméknek új, eredeti állapotban kell lenniük, eredeti csomagolásukkal és a kapott számlával együtt.

4)  A visszatérítés, a fizetés során használt kártyára történik. Amennyiben rendelésed készpénzzel lett fizetve, a megadott banki adatok alapján utaljuk vissza az esedékes összeget. A visszatérítést visszatarthatjuk a visszaküldött áruk beérkezéséig. 

 

   Elállás alól kivont termékek

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdése e) pontja szerint (…) nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog az olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.  (pl. fehérnemű kategória minden terméke, neoprén ruha, fürdőruha, stb.) Természetesen a szavatossági jogok ugyanúgy érvényesek ezen termékek esetében is.